***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Москва спира да доставя части за военната ни техника. Трайков иска да изгонят палатките от паметника на съветската армия


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 август   

 

Трима обвинени шпиони за Русия в Обединеното кралство са задържани и упрекнати в огромно следствие на националната сигурност, заяви BBC.

Подсъдимите, всички български жители, са били арестувани през февруари и от този момент са в ареста. Твърди се, че са работили за съветските служби за сигурност, добавя английската медия, цитира dariknews.

***

„ Отделно, в писмо до дирекция Сигурност на Следствен отдел към окръжна прокуратура съм изискал да подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред оборудването, които категорично не разрешават слагането на преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни “.

***

Русия ще спре доставките на аварийни елементи за вражески страни и ще отнеме лицензите на ремонтни предприятия като ответна мярка за предаването на съветска и руска военна техника на Украйна, съобщи пред организация Интерфакс ръководителят на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) Дмитрий Шугаев.

***

„ Потвърдена е към този момент версията, че е имало предупредителни изстрели и бординг на кораба, от самия му капитан. До момента не знаем дали има митинги, съгласно настоящите правила за потребление на морското пространство. Би трябвало да има митинг от притежателя на кораба – страната, под чийто байрак плава този транспортен съд “.

„ До обстановката в Черно море докара нападателната политика на Русия и започването на широкомащабната война против Украйна през февруари месец м.г. 

Русия преследва своите ползи с всички вероятни средства, в това число с потребление на кораби от Военноморските ѝ сили, с цел да предотврати износа на зърно. 

Мисля, че това е водещото ѝ основание и с цел да афишира за зона на обучение част от нашата изключителна икономическа зона, както и за случая от през вчерашния ден сутринта с кораба, плаващ под байрак на Палау “.

Това сподели пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка вчерашните дейности на Русия, която откри сигнален огън по плаващ под флага на Палау транспортен съд за сухи товари в Черно море.

***

„ Рядко има решение, което да е губещо за всички. Това е едно от тези решения. Решението за блокиране на вноса на тези култури е много нездравословно. Потребителите са сложени под риск цената да скача заради нарушение на пазара. 

Бизнесът, който преработва тези първични материали, е подложен под напън. България страда, тъй като тези първични материали отиват в нашите съперници в Европа. 

Страда страната, която не събира задоволително бюджетни доходи от митнически импорт и Данък добавена стойност на продажбата на суровините “, разяснява икономистът Преслав Райков за Bulgaria ON AIR.

***

***

Сарафов изрази остро отвращение от сериозните пропуски, позволени в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална насила по отношение на обвинения Георги Николаев Георгиев в правосъдно съвещание на Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

***

Разследването против апелативния прокурор стартира след голям брой сигнали за желани и получавани подкупи за решение на каузи. Разследването се води от Софийската градска прокуратура.

При претърсвания в парцели, благосъстоятелност на Чавдаров и фамилията му, бяха открити и муниции – повече от тези, за които е имал позволение.

***

Бившият президент на Съединени американски щати - Доналд Тръмп, е упрекнат в опит да анулира загубата си на изборите през 2020 година в щата Джорджия.

Това е четвъртото за тази година престъпно обвиняване за водещия претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година

***

Ако президентът на Руската федерация в действителност посети Турция, това ще бъде първото му посещаване в страна членка на НАТО след 24 февруари 2022 година.

***

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Русия Владимир Путин си размениха писма, в които дадоха обещание да развият връзките си в нещо, което Ким назова " дълготрайни стратегически връзки ", съобщи Ройтерс, цитирайки севернокорейската държавна осведомителна организация КЦНА.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР